Termene și condiții

Termene şi condiţii generale de utilizare a website-ului clienti-vrsi.veolia.ro

clienti-vrsi.veolia.ro este un website al Veolia România Soluţii Integrate S.A. (denumită în continuare “VRSI” sau “Societatea”), operator autorizat al serviciilor de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare a unor localități din județul Ilfov (Otopeni, Chitila, Chiajna, Popești Leordeni) și Giurgiu (Joița), operator autorizat al Serviciului Public de alimentare cu energie termică în Orașul Otopeni, furnizor licențiat al energiei electrice, persoană juridică română, cu sediul social în România, mun. Bucureşti, Str. Tunari nr. 60A, clădirea Ștefan cel Mare, etajul 1, Sector 2 și cu adresa de corespondență în Str. Tunari nr. 60A, clădirea Ștefan cel Mare, etajul 6, Sector 2, București având nr. de ordine în Registrul Comerţului J40/9004/1999, C.I.F. RO 12276930, capital social: 3.473.110 lei, şi a fost creat în scopul asigurării unei mai mari transparenţe şi pentru o mai bună înţelegere a activităţilor desfăşurate de către Veolia România Soluţii Integrate.

Director General Veolia România Soluții Integrate - Irina Munteanu.
Adresa de e-mail oficială a companiei:
ro.vrsi.office@veolia.com
Site-ul este gazduit de:
Amazon Web Services Ireland
One Burlington Plaza,
Burlington Road,
Dublin 4

1. Acceptarea Termenelor şi Condiţiilor generale de utilizare a website-ului clienti-vrsi.veolia.ro

Prin navigarea pe website-ul clienti-vrsi.veolia.ro (denumit în continuare “Site”), utilizatorul/consumatorul/vizitatorul/clientul/partenerul (denumit în continuare “Vizitator”), acceptă implicit, necondiţionat şi în totalitate termenele și condițiile de utilizare a Site-ului descrişi în continuare, pe care vă rugăm să-i citiți cu atenție.

În situaţia în care nu sunteţi de acord cu termenele şi condiţiile mai jos prezentate, vă rugăm să întrerupeţi navigarea dumneavoastră pe acest Site.

Precizăm că aveţi posibilitatea să ne contactaţi la urmãtoarele date de contact: nr. telefon 021 335 05 15/e-mail: ro.vrsi.office@veolia.com.

Accesul și utilizarea de către dumneavoastră a Site-ului sunt reglementate de legislaţia în vigoare și aceste termene și condiții de utilizare, inclusiv orice politici sau condiții menționate în cuprinsul prezentului document și/sau disponibile pe Site, conform unor eventuale modificări intervenite în decursul timpului ("Termene şi Condiţii generale de utilizare a website-ului clienti-vrsi.veolia.ro").

Dacă veți continua să utilizați Site-ul nostru, vom considera că ați acceptat Termenele și condițiile generale de utilizare a Site-ului, în versiunea publicată pe Site la momentul efectuării vizitei dumneavoastră.

Menţionăm cã ne rezervăm dreptul de a aduce modificări în orice moment Site-ului și Termenelor și condițiilor de utilizare a acestuia, prin efectuarea de postări pe Site, fără nici o altă notificare în acest sens. Având în vedere acest aspect, vă rugăm să vă asigurați că recitiți Termenele și condițiile de utilizare în mod regulat, deoarece dacă accesați sau utilizați acest Site se va considera că ați fost de acord cu Termenele și condițiile de utilizare în versiunea publicată pe Site-ul nostru la momentul efectuării vizitei dumneavoastră.

Subliniem faptul că Vizitatorii Site-ului se obligă să respecte termenele și condiţiile generale de utilizare a Site-ului şi vor avea acces permanent la termenele şi condiţiile de utilizare a acestuia, pentru a-i putea consulta în orice moment.

2. Proprietatea intelectuală

Conținutul acestui Site este protejat de legislația privind proprietatea intelectuală.

VRSI deţine toate drepturile (inclusiv, dar fără a se limita la drepturi de autor, mărci înregistrate, certificate, brevete ca şi orice alte drepturi de proprietate intelectuală) asupra conţinutului Site-ului, în totalitatea sa, şi asupra informaţiilor furnizate prin intermediul acestui Site, inclusiv, dar fără a se limita la: texte, ştiri, grafică, desene, fotografii, ilustraţii, poze, descriere servicii, concursuri şi orice alte menţiuni, cu excepţia drepturilor intelectuale aparţinând terţelor părţi care sunt recunoscute ca atare conform legislaţiei române şi/sau internaţionale.

Vizitatorul declară în mod expres că a luat la cunoştinţă de faptul că toate reprezentările stilizate, logo-urile, mărcile, simbolurile precum şi combinaţiile oricăreia dintre acestea cu orice alt simbol, cuvânt sau grup de cuvinte, folosite pe acest Site, sunt proprietatea intelectuală a Societăţii, cu excepţia drepturilor intelectuale aparţinând terţelor părţi care sunt recunoscute ca atare conform legislaţiei române şi/sau internaţionale.

Conţinutul acestui Site nu poate fi reprodus, republicat, afişat, derulat, distribuit public, închiriat, împrumutat, comercializat, copiat, tradus sau modificat în orice fel, parţial sau total, fără acordul expres prealabil al VRSI. Părţi distincte din acest Site pot fi stocate sau copiate, în mod excepţional, pe un calculator personal, dacă aceste părţi sunt destinate uzului personal sau pentru cercul normal al unei familii, necomercial, şi doar sub condiţia păstrării în aceste materiale a tuturor anunţurilor privind drepturile de autor şi/sau a altor anunţuri de proprietate intelectuală prezente în materialele de pe Site, orice folosire comercială sau în alt scop a unor părţi din Site, materiale care să derive din acesta sau să preia din conţinutul Site-ului, fiind strict interzisă. Această clauză nu va fi interpretată în nicio situaţie ca fiind o cesiune sau un transfer de drepturi intelectuale ce aparţin VRSI.

Nerespectarea oricăreia dintre aceste condiţii va conduce la anularea dreptului Vizitatorului de a utiliza Site-ul, obligativitatea prezentării de către Vizitator a dovezilor distrugerii materialelor descărcate, fotografiate sau imprimate pe hârtie, precum şi la plata unor despăgubiri către VRSI.

3. Utilizarea Site-ului

Acest Site poate fi utilizat de Vizitator în situația în care dorește să beneficieze de serviciile VRSI şi/sau să se informeze asupra lor.

Pentru protejarea datelor vizitatorilor noștri și luând în calcul respectarea bunelor practici din domeniul securității informatice, accesarea website-ului VRSI presupune utilizarea unui client de tip browser (Chrome, Edge, Firefox, etc.), care suportă protocolul de securitate TLS 1.2.

Prin urmare, pentru ca vizitatorii să poată accesa Site-ul, este nevoie să fie utilizat un dispozitiv care să aibă integrat cel puțin Windows 7 SP1 sau Android 5.0, întrucât sistemele de operare mai vechi de Windows 7 nu suportă protocolul de securitate TLS 1.2.

VRSI nu intenţionează să ofere consultanţă de specialitate prin intermediul acestui Site şi nicio informaţie cuprinsă în acest Site nu va fi interpretatã în acest sens.

Deciziile luate de Vizitator pe baza informaţiilor disponibile pe Site vor fi luate pe contul şi riscul acestuia.

VRSI nu certifică şi nu garantează faptul că acest Site funcţionează fără erori şi/sau întreruperi.

Vizitatorul declară că acceptă că informaţia oferită prin intermediul Site-ului este exclusiv de natură generală, nu este în totalitatea atotcuprinzătoare, completă sau actualizată şi nu poate înlocui/modifica/suplimenta clauzele ce au fost convenite în cuprinsul unor contracte, tranzacţii, acorduri, protocoale etc. ce au fost sau vor fi încheiate între VRSI şi Vizitator.

Vizitatorul se obligă să nu folosească în mod necorespunzător şi nici sã nu abuzeze de conţinutul şi/sau serviciile Societăţii menționate pe Site şi să răspundă față de VRSI pentru orice daună produsă în acest mod.

De asemenea, nu este permis transferul, introducerea, modificarea sau ştergerea datelor sau a altor materiale conţinute în acest Site ori restricţionarea accesului către acesta şi/sau legarea acestui Site de alte site-uri/pagini web, fără acordul scris expres al VRSI, în acest sens.

4. Obligaţiile Vizitatorului Site-ului

Vizitatorul se obligă:

  • să utilizeze Site-ul strict în scopuri legale;
  • să respecte (în cadrul sau ca urmare a utilizării Site-ului) orice drept protejat de drepturile de proprietate intelectuală;
  • să înştiinţeze VRSI imediat ce află de nerespectarea Termenelor şi condiţiilor de utilizarea a Site-ului sau/şi de încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală ale VRSI asupra conţinutului Site-ului;
  • să nu modifice, copieze, distribuie, transmită, afişeze, publice, reproducă, acorde licenţe, creeze produse derivate, transfere, vândă, orice fel de informaţie sau servicii obţinute de pe sau prin intermediul Site-ului;
  • să nu acţioneze în niciun fel în care ar putea produce prejudicii, de orice natură, VRSI, afiliaţilor VRSI sau Grupului Veolia din care aceasta face parte.

Vizitatorului îi este interzis să:

  • provoace sau să contribuie la crearea unor breşe de Securitate informatică în ceea ce priveşte Site-ul sau reţeaua informatică a VRSI;
  • promoveze sau să transmită pe Site mesaje calomnioase, de hãrţuire, de ameninţare ofensatoare, denigratoare, etc.;
  • adauge, modifice sau să şteargă informaţii sau alte materiale conţinute în acest Site;
    să restricţioneze accesul cãtre Site şi/sau legarea acestuia de alte site-uri, fără acordul scris al VRSI;
  • Vizitatorul declară că înţelege că în situaţia în care ar viola sau contribui, în orice fel, la violarea securităţii informatice a sistemelor sau reţelelor VRSI, va fi acţionat în judecată şi că-i va fi antrenată atât răspunderea civilă cât şi răspunderea penală.

Vizitatorul declară că înţelege că în situaţia în care ar viola sau contribui, în orice fel, la violarea securităţii informatice a sistemelor sau reţelelor VRSI, va fi acţionat în judecată şi că-i va fi antrenată atât răspunderea civilă cât şi răspunderea penală.

5. Informaţii, produse şi servicii ale terţilor

VRSI îşi declină orice răspundere, de orice natură, pentru conţinutul şi/sau serviciile oferite prin intermediul unor alte site-uri deţinute de alte entităţi, accesate prin intermediul link-urilor, hiper-linkurilor sau a unor eventuale reclame de pe Site precum şi în ceea ce priveşte eventuale prejudicii izvorâte din folosirea acestora de către Vizitator, conţinutul acestor site-uri fiind proprietatea exclusivă a unor terţe persoane.

În astfel de situaţii, Vizitatorul declară că se angajează să respecte politicile de utilizare impuse pe site-urile acestor entităţi şi că are cunoştinţă că VRSI nu controlează aceste site-uri.

VRSI nu confirmă niciun material existent pe aceste site-uri şi nici vreo asociere între operatorii acestor site-uri şi nu va fi responsabilă pentru nerespectarea de către Vizitatori a termenelor şi condiţiilor de pe site-urile altor entităţi.

În cazul încălcării acestor Termene şi condiţii de către Vizitator, VRSI poate lua orice măsură legală pe care o consideră necesară pentru recuperarea prejudiciilor ce i-au fost cauzate, iar pentru asigurarea protecţiei sale, are dreptul de a bloca accesul oricărui Vizitator la Site.

6. Limitarea răspunderii

Deşi depune toate eforturile pentru a oferi Vizitatorilor săi informaţii actualizate, VRSI nu îşi asumă nicio responsabilitate sau garanţie în ceea ce priveşte integralitatea informaţiilor cuprinse în conţinutul Site-ului.

VRSI, Grupul Veolia, conducerea, partenerii, angajaţii săi nu vor răspunde pentru niciun prejudiciu, de orice natură, direct sau indirect, de orice fel (inclusiv, dar fără a se limita la pierderi financiare, profit nerealizat), daune incidentale sau subsecvente, izvorâte în orice mod din informaţiile sau din folosirea în orice fel a informaţiilor/serviciilor conţinute de acest Site, inclusiv din eventuale pretenţii ale terţilor, de orice natură, directe sau indirecte, cu privire la utilizarea acestui Site.

VRSI declară că depune toate eforturile rezonabile pentru realizarea scopului în care a fost creat Site-ul şi pentru funcţionarea în bune condiţii a Site-ului, însă nu oferă nicio garanţie că accesul la acest Site va fi asigurat în mod neîntrerupt şi nici nu îşi asumă răspunderea pentru daunele izvorâte din eventualele deficienţe sau indisponibilităţi în funcţionarea Site-ului.

VRSI nu va avea nicio răspundere generată de apariţia unor perioade de întreruperi în funcţionare sau îngreunarea/imposibilitatea de accesare a Site-ului de cãtre Vizitatori, din diverse cauze, pe o perioadã de timp nedeterminată.

Accesarea şi folosirea acestui Site se face pe răspunderea dumneavoastră şi nu garantăm în niciun fel că folosirea sau descărcarea materialelor conţinute în acest Site nu va aduce nicio pagubă proprietăţii dumneavoastră, sistemelor de calcul sau bazelor dumneavoastră de date sau că acestea nu conţin viruşi.
Prezentele Termene și condiții sunt actualizați periodic iar VRSI își rezervă dreptul de a le aduce orice modificare, rectificare sau completare apreciază necesar a fi efectuată, fără a avea obligaţia transmiterii către Vizitatori a unei notificări prealabile cu privire la acest aspect.

7. Forţa majoră

VRSI nu îşi asumă responsabilitatea pentru imposibilitatea de a se conforma obligaţiilor prevăzute în aceste Termene şi condiţii de utilizarea a Site-ului, ca urmare a apariţiei unui eveniment de forţă majoră.

Forţa majoră este acel eveniment imprevizibil şi imposibil de evitat de către oricare dintre părţi, recunoscută astfel de legislaţia în vigoare şi constatată ca atare de autoritatea competentă.

8. Drept aplicabil. Litigii.

Accesul Vizitatorilor și folosinţa de către aceştia a prezentului Site sunt guvernate de legile şi reglementările aplicabile în materie, aflate în vigoare în România.

Prin folosirea site-ului, Vizitatorul declară că este de acord asupra faptului că legile române vor guverna prezentele Termene și condiții precum şi orice dispută, de orice fel, care ar putea să apară între Vizitator şi VRSI şi/sau asociaţii/partenerii/ afiliaţii/angajaţii săi.

În cazul apariţiei unor eventuale dispute între VRSI şi Vizitatorii săi, se va încerca mai întâi rezolvarea acestora pe cale amiabilă.

Dacă rezolvarea pe cale amiabilă nu va fi posibilă, conflictul va fi soluţionat în instanţă, în conformitate cu legile din România aflate în vigoare.

Termene și condiții generale de utilizare a Serviciului "Spațiu Clienți Online" – cont online

1. Părţile şi obiectul contractului

1.1. Termenii şi condiţiile generale de utilizare a Serviciului "Spaţiul Clienţi Online" – cont online (denumite în continuare şi "Contractul") de mai jos au valoare contractuală între Veolia România Soluţii Integrate S.A. şi Client.

Veolia România Soluţii Integrate S.A. (denumitã în continuare "VRSI" sau "Societatea") este o persoană juridică română, cu sediul social în România, mun. Bucureşti, Str. Tunari nr. 60A, clădirea Ștefan cel Mare, etajul 1, Sector 2 și cu adresa de corespondență în Str. Tunari nr. 60A, clădirea Ștefan cel Mare, etajul 6, Sector 2, București având nr. de ordine în Registrul Comerţului J40/9004/1999, C.I.F. RO 12276930, capital social: 3.473.110 lei, operator autorizat al serviciilor de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare a unor localități din județul Ilfov (Otopeni, Chitila, Chiajna, Popești Leordeni) și Giurgiu (Joița), operator autorizat al Serviciului Public de alimentare cu energie termică în Orașul Otopeni, furnizor licențiat al energiei electrice.

Prin Client se înţelege orice persoană fizică/juridică sau asociaţie de proprietari/locatari, care este titularul unuia sau mai multor contracte încheiate cu VRSI.

1.2. Obiectul prezentului Contract îl constituie furnizarea, de către VRSI către Client, a serviciului "Spaţiu clienţi online" – cont online (denumit în continuare "Serviciul"), în condiţiile de mai jos.

1.3. Toți Clienţii VRSI care desemnează un reprezentant în vederea reprezentării în operațiunile derulate cu VRSI prin intermediul Serviciului (pentru claritate, Clienților persoane juridice - instituții publice, autoritățile asociațiile de proprietari/locatari, societățile comerciale, persoanele juridice fără scop lucrativ etc. - le revine această obligație) vor fi considerați în mod automat şi pe deplin angajați şi vor răspunde în întregime, inclusiv din punct de vedere patrimonial, pentru modul de utilizare a Serviciului de către Reprezentant. În continuare, toate referirile la Client se vor considera ca fiind făcute şi cu privire la Reprezentant, dacă privesc aspecte de operare şi utilizare a Serviciului, iar Clientul este o persoană juridică.

1.4. VRSI va furniza Serviciul prin punerea sa la dispoziţia Clientului la adresa de internet clienti-vrsi.veolia.ro, în conformitate cu opţiunile Clientului, exprimate de către acesta din cele predefinite şi disponibile în aplicaţie, în conformitate cu specificaţiile tehnice ale Serviciului.

2. Descrierea Serviciului

2.1. Serviciul oferă Clientului accesul prin Internet la informaţii privind serviciile care îi sunt furnizate/prestate de VRSI, informaţii care includ, dar nu se rezumă la informaţii despre Client sau vizualizarea facturilor emise.

2.2. VRSI va pune la dispoziţie Serviciul, numai la adresa de Internet clienti-vrsi.veolia.ro și numai Clientului VRSI.

2.3. Accesul la acest Serviciu este restricţionat şi se face numai prin intermediul unei adrese de e-mail şi a unei parole unice, introdusă de Client în cadrul procesului de înregistrare, pentru utilizarea Serviciului. Pentru păstrarea mai sigură a datelor Clientului, recomandăm utilizarea unei parole de o complexitate mai mare (utilizând minimum 8 caractere printre care să se regăsească cel puțin o literă mare, o literă mică, o cifră și un caracter special).

2.4. Clientul va avea acces la Serviciu numai după acceptarea prealabilă, integrală şi necondiţionată, a termenilor şi condiţiilor conţinute în acest document şi după introducerea corectă a tuturor datelor necesare pentru înregistrarea corectă în cadrul Serviciului. Accesul la Serviciu se face numai prin intermediul unei conexiuni la Internet și prin utilizarea unui program de navigare pe Internet.

3. Drepturile şi obligaţiile VRSI

3.1. VRSI implementează toate măsurile necesare în vederea respectării confidenţialităţii tuturor informaţiilor puse la dispoziţia Clientului, prin intermediul Serviciului și nu va fi, nici într-un caz, răspunzătoare pentru nerespectarea vreunei obligaţii de confidenţialitate în ceea ce priveşte informaţiile pe care Clientului le-a dezvăluit terţilor. De asemenea, VRSI nu răspunde pentru securitatea comunicaţiilor şi pentru integritatea informaţiilor ce tranzitează reţeaua Internet.

3.2. VRSI îşi rezervă dreptul să şteargă sau să modifice orice informaţie pe care Clientul a introdus-o în paginile Serviciului şi care ar putea cauza funcţionarea necorespunzătoare a Serviciului.

3.3. Prin acceptarea termenilor şi condiţiilor de furnizare a Serviciului, Clientul recunoaşte explicit şi expres dreptul VRSI de a prelucra, în scopul asigurării funcţionării Serviciului, informaţiile personale pe care le pune la dispoziţie Clientului. Prin prelucrare se înţelege folosirea, stocarea, afişarea, copierea, transmiterea, interpretarea, editarea şi/sau distribuirea informaţiilor mai multor servere locale şi/ sau internaţionale.

3.4. VRSI nu va fi răspunzătoare pentru:

(1) erori generate de software, căderi de reţea, alterarea şi/ sau de-securizarea informaţiilor care tranzitează alte sisteme decât cele ale VRSI sau cauzate de căderi de reţele ale oricărui alt terţ;

(2) folosirea frauduloasă a reţelei de către Client, conform celor descrise la art. 4.3 de mai jos;

(3) alte situații similare cu cele de mai sus și de care VRSI nu este responsabilă.

3.5. VRSI va depune toate eforturile pentru a asigura securitatea specifică Serviciului.

3.6. Orice opţiune a Clientului, referitoare la factură şi/sau index consum, sold, plăţi, situaţia contului său, va fi acceptată de către VRSI doar dacă sunt îndeplinite condiţiile de securitate ale folosirii Serviciului de către Client, respectiv accesarea acestuia cu numele de utilizator şi parola corespunzătoare.

3.7. VRSI poate decide oricând suspendarea, modificarea sau întreruperea punerii la dispoziție a Serviciului, cu efect imediat şi fără un anunţ prealabil:

(1) în scopul efectuării unor reparaţii sau lucrări de întreţinere sau în scopul îmbunătăţirii performanţelor Serviciului sau pentru un alt motiv, oricare ar fi acesta;

(2) în situaţia în care Clientul nu accesează Serviciul timp de 12 (douăsprezece) luni consecutiv.

3.8. În caz de folosire abuzivă sau neautorizată a acestui Serviciu, VRSI îşi rezervă dreptul de a limita, suspenda sau anula, cu efect imediat şi fără un anunţ prealabil, accesul Clientului la Serviciu.

4. Drepturile și obligațiile Clientului

4.1. Prin acceptarea acestor Termeni și Condiții, Clientul se angajează că va folosi Serviciul potrivit destinaţiei şi funcţiunilor acestuia. Clientul are obligaţia de a păstra confidenţialitatea informaţiilor de acces la Serviciu, fiind unic răspunzător pentru orice consecinţe pe care le-ar putea avea divulgarea acestor informaţii de acces către un terţ, indiferent dacă divulgarea a fost intenţionată, din neglijenţă sau din imprudenţă.

4.2. Clientul este de acord să nu folosească Serviciul în nici o acţiune frauduloasă, ilegală, contrară bunelor moravuri sau într-un scop abuziv sau în orice mod prin care ar putea produce daune sau crea elemente de risc (inclusiv din punct de vedere reputațional) (i) VRSI, angajaților/colaboratorilor acesteia și/sau (ii) Clientului angajaților/colaboratorilor acesteia și/sau (iii) unei terțe persoane fizice sau juridice.

4.3. Clientul este unicul responsabil şi răspunzător pentru utilizarea Serviciului şi pentru orice consecinţă produsă ca urmare a utilizării Serviciului, prin accesul cu adresa de e-mail şi parola proprii, chiar şi în situaţia în care Serviciul nu este folosit de către Client, ci de o altă persoană folosind adresa de e-mail şi parola atribuite Clientului, dacă a intrat în posesia acestor date ca urmare a intenţiei, neglijenţei sau imprudenţei Clientului.

4.4. Clientul trebuie să completeze în cadrul procesului de înregistrare informaţii complete, corecte şi de actualitate. Orice modificare a acestor date trebuie să conducă imediat la actualizarea informaţiilor disponibile în cadrul Serviciului.

4.5. Clientul trebuie să păstreze confidenţialitatea adresei de e-mail şi a parolei asociate şi se angajează că va notifica imediat VRSI dacă orice terţă parte neautorizată, identificată sau neidentificată, utilizează sau accesează Serviciul prin intermediul acestora, sau a devenit în măsură să o facă.

4.6. Clientul se obligă să nu lase nesupravegheat calculatorul după introducerea datelor de acces, astfel încât nicio altă persoană neautorizată să nu poată folosi Serviciul în numele Clientului. Înainte de a pleca de lângă punctul de lucru, Clientul trebuie să se deconecteze de la Serviciu.

4.7. Clientul garantează că este utilizatorul legal al serviciilor furnizate/prestate de VRSI şi că este autorizat pentru a folosi în procesul de înregistrare orice nume sau marcă de comerţ şi că utilizarea oricărui nume sau mărci de comerţ nu încalcă dreptul unui terţ.

4.8. Clientul trebuie să se asigure că orice instrucţiune sau operaţiune pe care o realizează în cadrul Serviciului este corectă şi completă, în caz contrar VRSI nefiind răspunzător pentru erorile apărute.

4.9. Clientul înţelege şi este de acord că realizarea unei operaţiuni (de exemplu, introducerea unui nou cod de client) nu este imediat consecutivă transmiterii instrucţiunii. Astfel, Clientul ia act de faptul că pentru unele operațiuni este necesar mai mult timp, iar anumite instrucţiuni pot fi procesate în timpul programului de lucru. Clientul ia act de faptul că, după transmiterea unor instrucţiuni către VRSI, o nouă transmitere a unor instrucţiuni identice nu este posibilă până la soluţionarea celor anterioare, indiferent de modul de soluţionare.

4.10. Clientul este responsabil pentru toate erorile care conduc la pierderi materiale, dacă el a acţionat cu intenţie, neglijenţă sau imprudenţă, cum ar fi prin facilitarea operațiunilor neautorizate sau prin acțiuni frauduloase, chiar dacă acestea nu s-au materializat însă au produs pierderile menționate. Pentru acest motiv, Clientul trebuie să îşi însuşească şi să respecte clauzele de securitate a accesului conţinute în acest document.

4.11. Clientul va suporta/răspunde pentru toate costurile/cheltuielile pentru conectarea la pagina de internet a VRSI în vederea utilizării Serviciului.

4.12. Prezentul document poate fi tipărit fără nicio îngrădire, pentru lecturare şi poate fi găsit în permanenţă, într-o formă needitabilă, pe pagina de internet a VRSI. Versiunea tipărită nu poate prevala faţă de versiunea electronică aflată pe pagina de internet a VRSI, şi nu poate fi utilizată ca mijloc de probă în niciun fel de demers.

4.13. Clientul poate avea acces la Serviciu 24h/zi, 7 zile/săptămână, cu excepţia perioadelor în care se efectuează lucrări de întreţinere şi/sau reparaţii. Accesul poate fi limitat ca viteză în orele de utilizare maximă, din cauza capacităţii limitate de procesare a sistemului informatic pe care rulează Serviciul. Clientul ia act de faptul că mai mulţi Clienţi conectaţi simultan la Serviciu pot determina scăderea vitezei de răspuns a Serviciului.

4.14. Clientul va furniza pe parcursul utilizării Serviciului informațiile minim necesare pentru punerea la dispoziție a Serviciului - detalii suplimentare în Nota de informare privind prelucrarea datelor. Clientul se obligă să comunice de îndată VRSI, în scris, orice modificare privind datele respective. În cazul în care datele introduse în procesul de creare a unui cont online nu corespund cu datele furnizate la încheierea contractului de furnizare şi prestare servicii de alimentare cu apă şi/sau de canalizare, contul se poate activa după reactualizarea contractului de furnizare şi prestare servicii. Aceste modificări devin opozabile VRSI de la data comunicării, în condiţii care asigură autenticitatea şi integritatea acestora. În caz contrar VRSI nu îşi asumă răspunderea pentru exactitatea datelor neactualizate de Client şi nu va activa contul online decât după reactualizarea datelor.

4.15. Clientul înţelege şi este de acord că, având în vedere că Serviciul este gestionat prin sisteme informatice care pot genera situații care nu sunt sub controlul VRSI, informaţiile afişate prin intermediul Serviciului sunt prezentate de către sistemul informatic cu titlu informativ şi provizoriu.

4.16. Clientul înţelege şi este de acord că singurele informaţii care pot constitui obiectul unor eventuale contestaţii sau acţiuni în justiţie sunt cele care apar pe factura de servicii VRSI ce îi este comunicată conform opţiunilor de comunicare alese de Client în cuprinsul sau pe parcursul derulării contractului de furnizare/prestare servicii de alimentare cu apă şi de canalizare încheiat cu VRSI.

4.17. Pentru orice întrebări legate de acest Serviciu, Clientul poate apela consultanţii VRSI:

  • telefonic, non stop, la numarul de telefon 0800 800 367
  • email, la adresa ro.vrsi.office@veolia.com
  • online, prin formularul de contact

4.18. Clientul, persoană juridică, are obligaţia, atunci când Serviciul este utilizat în numele Clientului de o altă persoană decât reprezentantul legal, de a împuternici o persoană, numită Reprezentant, care să reprezinte cu puteri depline pe Client în relaţia cu VRSI în cadrul utilizării Serviciului. Orice operaţiune îndeplinită de către Reprezentant este în întregime opozabilă Clientului şi angajează, după caz, necondiţionat şi de drept, răspunderea contractuală sau delictuală a Clientului.

4.19. Clientul ia act de faptul că accesul la anumite funcţiuni ale Serviciului poate fi restricţionat pe toată durata în care furnizarea către Client a tuturor sau a unei părţi din serviciile VRSI este suspendată, indiferent de cauza suspendării.

5. Securitatea

5.1. Serviciul ce formează obiectul acestui document este furnizat prin intermediul unui sistem informatic cu acces restricţionat. Orice accesare a sistemului, prin folosirea unei adrese de e-mail (identificatoare) şi a unei parole care a fost folosită în procedura de înregistrare care încearcă să acceseze sistemul, în considerarea identităţii sale şi a calităţii de Client al VRSI, sau de Reprezentant, sau accesarea sistemului informatic în orice alt mod, prin înlăturarea neautorizată a restricţiilor de acces, precum şi utilizarea sistemului cu depăşirea limitelor autorizăriise pedepseşte conform legislației române în vigoare. Continuarea procedurii de acces este considerată ca o înţelegere neechivocă, din partea persoanei care încearcă accesarea, a avertismentului de mai sus şi a consecinţelor nerespectării acestuia.

6. Plata

6.1. VRSI oferă gratuit Serviciul Clientului.

7. Ștergerea și inactivarea contului de către VRSI

7.1. VRSI poate inactiva contul Clientului, cu efect imediat și fără anunţ prealabil, în plus față de situațiile menționate la alte articole din prezentul document și următoarele cazuri:

(1) Clientul a cedat unui terţ datele sale de acces la Servicii sau alte informaţii confidenţiale furnizate de VRSI;

(2) Clientul foloseşte Serviciul în mod abuziv, după cum este stipulat la art. 4;

(3) Clientul nu îşi respectă obligaţiile prevăzute în sarcina sa prin prezentul document;

(4) În toate cazurile în care încetează furnizarea serviciilor VRSI către Client, conform contractului de furnizare/prestare servicii de alimentare cu apă și de canalizare încheiat între VRSI şi Client.

7.2. Pentru reluarea furnizării Serviciului, este necesară, pe lângă respectarea celorlalte condiţii menţionate în prezentul document, crearea de către Client a unui alt cont online.

7.3. Clientul poate șterge contul oricând, cu efect imediat și fără anunţ prealabil. Pentru claritate, Clientul rămâne răspunzător pentru modul în care a înțeles să utilizeze Serviciul și să repare orice prejudicii cauzate chiar dacă înțelege să șteargă contul în conformitate cu prezentul articol. De asemenea, ștergerea contului nu produce niciun fel de efecte cu privire la relația contractuală dintre Client și VRSI în baza contractului de furnizare/prestare a serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare.

8. Forţa Majoră

8.1. Forţa majoră înlătură răspunderea părţii care o invocă. Forţa majoră va fi considerată ca fiind un eveniment imprevizibil şi insurmontabil pentru una din părţi şi apărut după acceptarea termenilor și condițiilor din prezentul document. Un astfel de eveniment poate fi, de exemplu: război, întreruperea alimentării cu energie, incendiu, furtună sau alte fenomene, defectarea cablurilor/ antenelor/ altor echipamente etc. Forţa majoră şi imposibilitatea de executare a obligaţiei asociată acesteia duce, după caz, la suspendarea sau la stingerea obligaţiei.

9. Modificări

9.1. VRSI îşi rezervă dreptul de a modifica oricând prevederile prezentului document, iar folosirea în continuare a Serviciului reprezintă acceptarea tuturor modificărilor aduse acestuia.

10. Răspunderea

10.1. Clientul va răspunde pentru orice daune, directe sau indirecte, prevăzute sau neprevăzute la odată cu acceptarea acestui document, aduse VRSI din cauza intenţiei, neglijenţei sau imprudenţei Clientului sau Reprezentantului Clientului, folosirii frauduloase a Serviciului, nerespectării obligaţiilor asumate prin acceptarea termenilor și condițiilor din cuprinsul prezentului document sau a săvârşirii altor fapte de natură a produce prejudicii.

10.2. VRSI nu poate fi făcută răspunzatoare, nici într-un caz, pentru daunele, directe sau indirecte, cauzate Clientului de nefuncţionarea sau funcţionarea necorespunzătoare a Serviciului.

11. Durata Contractului

11.1. Prezentul document produce efecte până la inactivarea sau ștergerea contului Clientului.

12. Prevederi finale

12.1. Orice neînţelegere în legătură cu executarea prezentului Contract va fi rezolvată mai întâi pe cale amiabilă între părţi.

12.2. Dacă o astfel de rezolvare nu este posibilă, litigiul va fi soluţionat de instanţele judecătoreşti din Municipiul Bucureşti. Legea română guvernează toate raporturile juridice născute, modificate sau stinse în temeiul prezentului Contract.

12.3. Prevederile acestui Contract sunt considerate ca acceptate integral şi necondiţionat de către Client odată cu accesarea Serviciului.

12.4. Serviciul este destinat tuturor clienţilor VRSI, fie că sunt persoane fizice, juridice sau asociaţii de proprietari/locatari.

12.5. Acest document se completează cu "Anexa nr. 1 - Prelucrarea datelor cu caracter personal în contul online"

Anexa nr. 1 - Prelucrarea datelor cu caracter personal în contul online

1. Angajamentul nostru privind protecția datelor. Implementăm măsuri tehnice și organizatorice pentru a vă prelucra datele cu caracter personal respectând prevederile Regulamentul (UE) 2016/679 ("GDPR"). Scopul "Notei de informare" este acela de a vă oferi toate toate informațiile relevante cu privire la prelucrările de date cu caracter personal realizate cu ocazia utilizării serviciului VRSI denumit "Cont Online" - prin site-ul nostru web (https://clienti-vrsi.veolia.ro/).

2. Cine este operatorul datelor tale?. Veolia România Soluţii Integrate S.A., o companie a grupului Veolia, înmatriculată la Registrul Comerţului cu nr. J40/9004/1999, cod unic de înregistrare RO 12276930, cu sediul social în România, mun. Bucureşti, Str. Tunari nr. 60A, clădirea Ștefan cel Mare, etajul 1, Sector 2 și cu adresa de corespondență în Str. Tunari nr. 60A, clădirea Ștefan cel Mare, etajul 6, Sector 2, București ("Noi", "Operatorul" sau "VRSI"). Puteți contacta direct Responsabilul cu Protecția Datelor ("DPO") la: ro.vrsi.dpo@veolia.com

3. Cui se adresează aceasta Notă de informare? Persoanelor fizice care dețin un Cont Online VRSI ("Dumneavoastră").

Contul Online este un serviciu VRSI dedicat persoanelor fizice cu vârstă de peste 18 ani, asociațiilor de proprietari, agenților economici sau instituțiilor publice care dețin un contract de servicii de apă și de canalizare cu VRSI. Utilizatorii de tipul agenți economici, instituţii publice, asociaţii de proprietari sau asociații de locatari vor utiliza contul online prin intermediul unei persoane fizice - un reprezentant care va fi împuternicit de către aceştia pentru a-i reprezenta în toate operațiunile derulate cu VRSI prin intermediul contului online.

Totodată, serviciul Cont Online VRSI poate fi utilizat și de persoanele fizice care nu dețin un contract de servicii de apă și canalizare cu VRSI pentru a afla informații cu caracter general ca de exemplu: informații legate de avarii la a rețeaua de apă și canalizare, informații legate de calitatea apei.

4. Ce date prelucrăm? Prin Contul Online prelucrăm: a) date furnizate direct de la dumneavoastră atunci când vă înregistrați (cod client, adresă de e-mail și număr de telefon, opțiuni de comunicare) sau când realizați plăți (contul bancar și titularul contului bancar); b) datele generate de sistemele noastre (istoric facturi și plăți, locul de consum); c) date colectate de cookies și d) date despre activitatea în Contul Online (date despre dispozitivul folosit, informații legate de activitatea în cont: când vă logați sau vă delogați, plăți, modificări date, ștergere cont).

5. Care sunt temeiurile și scopurile prelucrării? 5.1 Încheierea și executarea unui contract pentru scopul de: a) înregistrare și utilizarea Contului Online; b) Efectuarea de plăți din Contul Online 5.2 Interesul legitim pentru: I) rezolvarea reclamațiilor legate de utilizarea Contului Online II) îmbunătățirea serviciilor și sondaje de opinie.

Temei de prelucrare Descrierea Scopului
Încheierea și executarea unui contract Înregistrarea și utilizarea Contului Online

Procesul de înregistrare: Pentru procesul de înregistrare a Contului Online vom prelucra un set minim de date personale, respectiv: nume, prenume, cod client, adresa de e-mail, numar de telefon, numărul ultimei facturi emise, număr de contract.

În scopul evitării fraudelor și accesului terților neautorizați, pentru autentificare este necesar să vă confirmați solicitarea de înregistrare printr-un link primit pe adresa de e-mail declarată.

Procesul de utilizare a Contului Online: Fiind un Cont Online asociat contractului de servicii de apă și canalizare dintre Noi și Dumneavoastră, în Contul Online veți vizualiza următoarele date cu caracter personal importate automat, din sistemele noastre, după înregistrarea cu succes: istoric facturi, istoric de plată, datele de contact (nume, prenume titular), loc de consum și istoric de consum apă.

Aceste date sunt importate automat din sistemele noastre sau sunt furnizate de dvs.
Încheierea și executarea unui contract Realizarea de plăți și preîntâmpinarea fraudelor de plată

Procesul de plată al facturilor VRSI presupune prelucrarea unui set minim de date necesare pentru operațiunile de plată: suma de plată, numărul de card, titularul cardului bancar. Plată este realizată prin intermediul integratorului de plăți care are rolul de a asigura funcționalitatea tehnică a acestui proces în condițiile de securitate impuse de legislația în domeniu

Integratorul de plăți va prelucra și el aceste date în calitate de operator de date. Vă recomandăm să consultați Politica de Confidențialitate a integratorului de plată anterior realizării oricăror operațiuni de plată.
Interesul legitim Asigurarea securității cibernetice a Contului Online și preîntâmpinarea fraudelor

Considerăm că avem atât interesul legitim cât și o obligație față de dvs. și ceilalți clienți ai VRSI de a lua toate măsurile tehnice în scopul de: a) a asigura securitatea cibernetică a Contului Online precum și b) a preîntâmpina și gestiona fraude de orice natură asupra Contului Online și datelor conținute de acesta.

În acest scop, vă vom transmite mesaje de actualizare a datelor dumneavoastră din cont sau de schimbare de parolelor de acces si vom analiza loggurile de acces atunci când există suspiciuni de fraudă sau reclamații în acest sens.
Interesul legitim Gestionarea sesizărilor sau altor solicitări primite din partea Dvs.

Considerăm că avem un interes legitim de a răspunde solicitărilor sau întrebărilor adresate de dumneavoastră prin diferitele canale de contact existente. Este posibil ca, în scopul furnizării unui răspuns corect și complet, să fie necesare date cu caracter personal legate de Contul Online, ca de exemplu: datele cu care v-ați înregistrat Contul Online, ultima utilizare a contului, tipul de dispozitiv, plățile realizate prin Contul Online etc.
Interesul legitim Îmbunătățirea serviciilor, sistemelor și proceselor interne

Considerăm că avem un interes legitim de a cunoaște modul în care utilizatorii Contului Online interacționează cu acest serviciu, cât și cu alte servicii furnizate de VRSI, gradul de satisfacție față de serviciile noastre precum și sugestiile acestora de îmbunătățire. De aceea, realizăm anual sondaje de opinie și audituri ale proceselor noastre, fie prin intermediul angajaților noștri, fie cu ajutorul unor parteneri contractuali specializați în furnizarea unor astfel de servicii.

În aceste activități, prelucrăm date minim necesare pentru atingerea scopurilor de mai sus (ex.: clientul deține sau nu un cont online).
Încheierea și executarea unui contract Apărarea drepturilor noastre în relațiile cu terți, inclusiv autoritățile statului

Considerăm că avem un interes legitim să ne apărăm interesele noastre în instanța sau să gestionăm investigațiile derulate de unele autorități și instituții ale statului. Aceste activități pot presupune colaborarea și transmiterea de date către avocații și colaboratorii care ne reprezintă, părțile din dosar, mediatori, experți, instanțele de judecată.
Obligația legală Furnizarea de informații la solicitarea unor autorități și/sau instituții ale statului

Autoritățile și/sau instituțiile statului (Consiliul Concurenței, ANSPDCP, Oficiile pentru Protecția Consumatorilor, Autoritatea de Mediu, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Administraţia Naţionalã Apele Române, poliţie, parchet etc.), în condițiile stabilite de legislația în vigoare, sunt îndreptățite să ne solicite anumite informații și date pentru îndeplinirea funcțiilor pe care le îndeplinesc.

În aceste situații, Noi suntem obligați să le punem la dispoziție toate informațiile solicitate.

6. Care este termenul de păstrare a Contului Online și a altor date? Păstrăm Contul Online atât timp cât timp folosiți în mod activ acest serviciu. Dezactivarea Contului Online se va face automat dacă, în urma notificărilor noastre, nu veți realiza nicio acțiune în Contul Online (ex. Accesare, plăți) pe o perioada de 12 luni. După ștergerea Contului Online, datele importate din sau în sistemele noastre (facturi, plăți, cod client, date de identificare etc) rămân în sistemele din care au fost importate.

Motivul pentru care implementăm un proces de ștergere automată a Contului Online este strâns legat de obligațiile impuse de GDPR de păstrare a unui volum minim de date despre clienții noștri și doar până la îndeplinirea scopurilor pentru care datele au fost colectate - în cazul de față scopul principal fiind acela de administrare online a unor operațiuni legate de contractul de servicii de apă și canalizare dintre dvs. și VRSI. Faptul că dumneavoastră nu mai utilizați o perioadă îndelungată (12 luni) Contul Online, ne îndreptățește să luăm măsuri de ștergere și minimizare.

Contul Online se poate reactiva oricând, reluând procesul de înregistrare.

Dezactivarea Contului Online poate fi realizată și de către dumneavoastră, prin intermediul serviciului de Relații cu Clienții - prin apel telefonic la numărul 0800 800 367, prin e-mail la adresa ro.vrsi.office@veolia.com.

Alte perioade de retenție găsiți mai jos:

Tip date Termen de retenție
Date legate de Contul Online Până la dezactivarea Contului Online (în mod automat sau la solicitarea dumneavoastră).
Numărul contului bancar și titularul cardului bancar utilizat pentru plăți Păstrate în sistemele PayU conform politicilor sale interne.
Date legate de activitatea online (dispozitiv utilizat, data și ora la care a fost accesat Contul Online) 60 zile
Datele colectate prin cookies Conform Notei de informare privind Cookies

După expirarea termenului de retenție, datele sunt șterse, anonimizate sau transformate în date statistice.

7. Unde ținem datele din Contul Online? Sistemele noastre din România.

8. Care sunt categoriile de destinatari ai datelor dumneavoastră? Partajăm datele dumneavoastră din Contul Online cu partenerii noștri contractuali (persoane împuternicite sau operatori) care: a) au un rol în implementarea sau furnizarea activităților pe care le puteți realiza în Contul Online; sau b) ne ajută să ne îndeplinim scopurile de prelucrare. Totodată, furnizăm datele și la solicitările legale ale autorităților/instituțiilor de stat.

Categorie de destinatar Rol conform GDPR Detalii
Furnizori de servicii IT Persoane Împuternicite Contul Online este un serviciu administrat de Noi împreună cu partenerul nostru Bento (2B Intelligent Soft S.A.) cu sediul în Bulevardul Primăverii 51, București, România, societate care are rolul de persoană împuternicită conform GDPR și care realizează activități de suport, mentenanță și dezvoltare pentru Contul Online.
Integratorul de plăți online Operator de date Funcția de plată a facturilor este asigurată de integratorul de plăți PayU. Această companie are rolul de Operator de date atunci când vă prelucrează datele, motiv pentru care vă recomandăm să consultați Nota de informare a acestui furnizor pe https://romania.payu.com/principiile-de-confidentialitate/
Autorități, instituții ale statului, instanțe de judecată Operatori de date Partajăm datele dumneavoastră cu aceste categorii de destinatari atunci când primim solicitări întemeiate de furnizare de date.
Avocati, colaboratori, mediatori Operatori de date Partajăm datele dumneavoastră cu aceste categorii de destinatari când ne apărăm interesele noastre în relațiile cu terții (ex. Litigii, recuperarea creanțelor, investigații).
Societăți de audit și consultanță în afaceri Operatori de date Partajăm datele dumneavoastră cu aceste categorii de destinatari atunci când derulăm audituri, controale și investigații de conformitate care au ca scop verificarea procesele noastre de business, serviciilor pe care le oferim precum și securitatea tehnică a Contului Online și a altor sisteme și aplicații conexe pe care le utilizăm noi sau partenerii noștri contractuali.
Furnizori de servicii de cercetare de piață Persoane Împuternicite Partajăm datele dumneavoastră cu aceste categorii de destinatari atunci când realizăm sondaje de opinie cu privire la serviciile noastre.

9. Ce drepturi aveți conform GDPR? Aveți următoarele drepturi: a) acces, b) rectificare, c) ștergere; d) de a vă retrage consimțământul, e) restricționare, f) portabilitate, g) opoziție, h) de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată; i) dreptul de a depune o plângere la ANSPDCP.

Explicațiile de mai jos au în vedere prevederile GDPR precum și temeiurile pe care ne bazăm atunci când prelucrăm date personale în Contul Online.

Dreptul dumneavoastră Temeiul de prelucrare a datelor dvs. Explicații și consecințe
Acces Orice temei de prelucrare Vă vom furniza o copie a datelor cu caracter personal care fac obiectul prelucrării
Rectificare Orice temei de prelucrare În baza solicitării transmise și a documentelor justificative, vă vom modifica sau completa datele inexacte pe care le deținem despre dumneavoastră.
● Opozitie
● Ștergere (dreptul de a fi uitat)
● Interes Legitim
● Consimțământ
● În cazul în care temeiul de prelucrare este interesul nostru legitim, vom analiza solicitarea dumneavoastră, iar în cazul în care motivele și interesele dumneavoastră prevalează față de interesele noastre, vom da curs cererii de opoziție și/sau ștergere a datelor, după cum este cazul.
● Atunci când temeiul de prelucrare este consimțământul, vom da curs cererii de opoziție și/sau ștergere a datelor, fără să fie necesar să vă justificați motivul.
● Totodată, vom da curs unei cereri de ștergere a datelor în toate cazurile în care: a) datele nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau nu mai avem un scop de prelucrare a datelor sau b) datele au fost prelucrate ilegal sau c) avem o obligație legală care impune ștergerea datelor.
Obligație legală Nu putem da curs unei astfel de solicitări, cererea de opoziție și/sau ștergere va fi refuzată.
Executarea contractului Nu putem să vă oferim anumite funcționalități esențiale ale serviciul Cont Online fără prelucrarea unor anumite date (ex. Date de înregistrare, cod client, etc).
Astfel că, o cerere de opoziție și/sau ștergere a datelor poate implica dezactivarea Contului Online.
Retragerea consimțământului Consimțământ Vom înceta prelucrările de date bazate pe consimțământ.
Restricționare Conform GDPR, vom da curs unei cereri de restricționare atunci când:
● ați depus o cerere de rectificare și noi verificăm acuratețea datelor dumneavoastră; sau
● prelucrarea este ilegală, dar nu doriți ca datele sa fie șterse; sau
● datele dumneavoastră nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, însă aveți nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apăra un drept în instanță; sau
● v-ați exercitat dreptul de a vă opune, iar noi facem verificări asupra cererii.
Portabilitate ● Consimțământ
● Executarea contractului
În limita capabilităților noastre tehnice, aveți dreptul de a primi datele legate de Contul Online într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat cât și dreptul ca Noi sa transmitem aceste date către alt operator de date, la solicitarea dumneavoastră.
● Alt temei de prelucrare (ex.Interes legitim sau obligație legală) Conform GDPR, cererea de portabilitate se aplică doar pentru prelucrările bazate pe Consimțământ și Executarea Contractului. Pentru orice alte temeiuri de prelucrare, vom refuza cererea de portabilitate a datelor dumneavoastră către alt operator.
Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată Nu există decizii bazate exclusiv pe prelucrări automate de date în Contul Online care să vă afecteze din punct de vedere juridic, financiar sau de altă natura. Astfel, o astfel de cerere nu are obiect.
Dreptul de a depune o plângere la ANSPDCP Vă puteți adresa ANSPDCP dacă v-ați îndreptat către Noi și nu ați primit răspuns în cel mult o lună sau sunteți nemulțumit/ă de răspunsul primit.
Datele de contact ale ANSPDCP: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, București, Romania; www.dataprotection.ro.

10. Cum vă puteți exercita drepturile? Vă puteți exercita drepturile: a) prin transmiterea unei solicitări la Relații Clienți sau b) prin contactarea directă a DPO-ului la ro.anb.dpo@veolia.com sau c) direct din contul online.
Care este termenul de răspuns? 30 de zile calendaristice.

Canale

1. Pentru prelucrările bazate pe consimțământ și anumite prelucrări bazate pe interesul nostru legitim - accesați secțiunea Preferinte de Comunicare/Prelucrarea datelor din Contul Online și veți putea schimba preferințele și metoda de comunicare dintr-un singur click. Implementarea tehnică a noilor dumneavoastră opțiuni poate dura până la 24 de ore lucrătoare.

2. Solicitare scrisă la adresa de corespondență: Str. Tunari nr. 60A, clădirea Ștefan cel Mare, etajul 6, Sector 2, București sau pe adresa de e-mail ro.vrsi.office@veolia.com.

3. DPO - trimiteți un e-mail direct către Responsabilul cu Protecția Datelor la adresa de e-mail: ro.vrsi.dpo@veolia.com.

Termenul de răspuns. Intenția noastră este să răspundem cu prioritate cererilor dumneavoastră, cu respectarea termenului legal de răspuns de 30 de zile calendaristice. În cazul în care cererea dumneavoastră implică analize complexe sau obținerea de informații suplimentare sau dacă ați formulat mai multe solicitări în cuprinsul unei singure cereri, vă vom răspunde în maximum două luni, cu notificarea dumneavoastră prealabilă.

Recomandări privind transmiterea cererilor. Din motive de securitate tehnică a Contului Online dar și pentru evitarea unor reveniri privind solicitări suplimentare de date:

a) atunci când depuneți o cerere online, vă rugăm să transmiteți solicitarea de pe adresa e-mail aferentă Contului Online VRSI.

b) atunci când depuneți o cerere în format fizic, ex. la Registratura VRSI, vă rugăm includeți suficiente date care să conducă la identificarea dumneavoastră corectă.

c) Vă rugăm să vă ne oferiți informații cu privire la motivele care conduc la depunerea unei astfel de cererii, eventual și documente justificative atunci când este cazul. Această recomandare nu este aplicabilă atunci când prelucrările de date se bazează pe consimțământ sau depuneți o cerere de acces.

d) Este posibil ca după primirea unei cereri din partea dumneavoastră să vă contactăm pentru clarificarea unor aspecte sau informații cuprinse în cerere. Acest lucru ne va ajuta să vă transmitem un răspuns într-un timp mai scurt dar și să înțelegem corect aspectele cuprinse în cerere.

Taxe. VRSI nu percepe costuri sau onorarii pentru a vă răspunde la cererile de exercitare a drepturilor. Ne rezervăm însă dreptul de a percepe o taxă rezonabilă atunci când cererea dumneavoastră este repetitivă sau excesivă.

Drepturile tertelor parti. Drepturile dumneavoastră nu sunt drepturi absolute de aceea, exercitarea acestora nu trebuie să lezeze drepturile altor persoane (inclusiv ale noastre sau ale altor operatori).